SEVEN (1995)Originaltitel: Seven
Längd:127 min
USA

Filmen handlar om poliserna Somerset en veteran som sett näst intill all och Mills gröngölingen som vill bli den bästa. Dom hittar en extremt överviktig man död i sin lägenhet det verkar först som det beror på naturliga orsaker. När dom sen får veta att han tvångsmatats till döds inser dom att det handlar om en totalt känslokall mördare. När en advokat sen hittas mördad och ordet Girighet står i hans eget blod på golvet går dom tillbaka till den första brottsplatsen och finner ordet Frosseri skrivet i fett bakom kylskåpet. Nu förstår dom att mördaren predikar för dom och att dom har ytterligare fem mord att vänta innan hans verk är komplett.

Betyg: 10 av 10

 

Filmen var bra helt igenom och vi kan inte hitta något som vi kan anmärka på. Både Brad Pitt och Morgan Freeman gör enastående rollpresentationer här får vi inte heller glömma Kevin Spacey som oxå gör en fantastisk roll som John Doe. Mills heta temperament och Somersets rationalitet och lugn Kompletterar varandra så bra. Manuset är välskrivet och spännande, vad mer kan man säga, har ni inte sett den måste ni se den.


BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID (1969)
Originaltitel: Butch Cassidy And The Sundance Kid

Längd: 110 min

USAFilmen är baserad på fakta och handlar om Butch Cassidy och Sundance Kid, två kompanjoner som trivs med livet som laglösa. När dom tillsammans med sitt gäng "the Hole in the Wall Gang" försöker råna samma tåg två gånger på raken får dom en sheriff och hans gäng efter sig. De får aldrig någon ro utan jagas dag och natt, efter ett besök hos Sundance fästmö Etta så bestämmer dom sig för att resa till Bolivia med henne som medresenär, väl frame blir det inte riktigt som dom hade tänkt sig.

Betyg: 6 av 10


Filmen hade fått högre betyg ifall dom inte hade fokuserat så mycket på deras flykt ifrån sheriffen och hans gäng utan istället tagit med historien bakom gänget, hur dom bildades och hur dom blev kända. Lite mer som Bonnie och Clyde men i övrigt var det en bra film och det märks inte att den är ifrån 1969.


L.A. KONFIDENTIELLT (1997)Originaltitel: L.A. Confidential
Längd: 138 min
USA


Filmen utspelar sig i början av 50-talet i Los Angeles, men bakom all glamor döljer sig kriminalitet och korruption. Huvudpersonerna i filmen är minst sagt olika varandra. Bud är polisen som gör vad det som krävs för att få fram information ur misstänkta. Jack tar mer stolthet som rådgivare till en tv show än i polisyrket. Ed följer regelboken till punkt och pricka och jobbar sig snabbt upp i karriären.  När en blodig massaker inträffar på caféet Night Owl med en f.d. polis bland offren, till en början verkar det vara ett vanligt fall men snart upptäcker dom tre att allt bygger på lögner och planterade bevis. Nu gör dom allt för att få reda på sanningen.

Betyg: 9 av 10


Handlingen är riktigt bra och genomtänkt, den har det mesta spänning, intriger och koroption. Den når ut till publiken på olika sätt, man kan se den som ett romantiskt drama eller som en film som testar ditt intellekt samtidigt som den är fylld med action. Den tillåter dig inte att tappa intresset man sitter och ser på med spänning. Visa scener kan kännas lite överdrivna men det är inget man låser sig på. Ingenting är som det verkar i den här filmen och skådespelarna gör ett otroligt bra jobb.


KRAMER MOT KRAMER (1979)Originaltitet: Kramer VS. Kramer
Längd: 105 min
USA


 

Filmen handlar om Ted Kramer en karriärist som omedvetet sätter familjen i andra hand och Joanna Kramer som inte står ut med det och beslutar sig för att lämna sin man och deras 8-åriga sån Billy. Hon behöver finna sig själv och få ett egenvärde, hon tror sig vara en dålig mor eftersom hon är så olycklig. Efter 15 månader kommer hon tillbaka och kräver vårdanden om Billy. Men Ted har offrat mycket för att ta hand om sin son och han har insett hur mycket han älskar honom. Nu börja en långdragen rättsprocess.

Betyg: 8 av 10

Filmen hade lätt kunnat bli för sentimental när Ted och Billy lämnas ensamma för att klara vardagen, men Robert Benton läger inte så stor fokus på när dom reparerar sin relation. Han lyckas oxå vinkla det så att man tycker Joanna är skurken även fast hon egentligen inte gjort något annat fel än lämnat sin son utan att säga ett ord, det är väl i och för sig tillräkligt enligt oss. Dom flesta säger att filmen handlar om gårdagens problem, men vi anser att det är lika aktuellt i dag. Många kvinnor anser sig ha rätten till barnet just för att dom är kvinnor "barnet behöver sin mamma" men faktum är att barnet är i lika stort behov av sin pappa och dom har lika stor rätt till sitt barn som kvinnan har. Hur som helst är det en film som vi tror att alla kan relatera till på ett eller annat vis.


NIGHT OF THE LIVING DEAD (1968)Originaltitel: Night Of The Living Dead
Längd: 96 min
USA


På grund av radioaktiv strålning vaknar de döda till liv och dom är hungriga. Vi får följa en grupp människor som har barrikerat sig i ett hus och deras kamp emot de levande döda.

Betyg: 2 av 10

Nu vet vi var skräckfilmsklichérna har sitt ursprung, i den här filmen gör dom allt, dom ramlar när dom blir jagade, gömmer sig på idiotiska ställen, fattar inget om vad som händer runt om kring dom och står bara med händerna i luften och skriker när dom blir dödade. Vi förstår att den var hemsk när den kom, men undrar om livförsäkringen på 50 000 verkligen var nödvändig?
Man märker dock nästan inte att det var en låg budget film, att dom valde att filma den i svartvit kan nog vara orsaken till det. Det som kan vara värt att veta är att Duane Jones som hade den manliga huvudrollen var den första svarta huvudrollsinnehavaren i en amerikansk skräckfilm.


TAXI DRIVER (1976)Originaltitel: Taxi Driver
Längd: 113 min
USA


Filmen handlar om Trawis, han är deprimerad och har svårt att sova, han börjar jobba som taxi chaufför därför att han ändå är vaken på nätterna. Man får se världen ur hans ögon och det är inte direkt en vacker plats. Han lider av obesvarad kärlek och blir allt mer socialt isolera i kombination med hans mentala instabilitet leder allt detta till att han spårar ur.

Betyg: 4 av 10

Filmens första del är händelselös, man får följa med Trawis när han kör omkring längs gatorna. I andra delen händer det mer men filmen känns allmänt mysko. De Niro gör dock en bra rollpresentation och det är han som bär upp mycket av betyget.


BROADCAST NEWS (1987)Originaltitel: Broadcast News
Längd: 127 min
USA


Filmen handlar om nyhetsproducenten Jane och tv-reportrarna Tom och Aron. Jane faller för Tom som personifierar en nyhetstrend som hon avskyr. Aron är Toms motsatts talangful men färglös, han har länga haft en obesvarad kärlek till Jane. Deras personliv och arbetsliv vävs hopplöst samman.


Betyg: 1 av 10

Den som skrev att denna film är ett explosivt roligt och romantiskt triangeldrama måste fan ha varit hög. Att detta överhuvudtaget får klassas som komedi är ofarbart. Totalt ointressant, vill ni kasta bort 2 h och 7 min av erat liv så ska ni se den här filmen. Vi kan inte hitta något positivt att säga om den här filmen.


RSS 2.0