EN AMERIKANS VARULV I LONDON (1981)Originaltitel: An American Werewolf In London
Längd: 97 min
USA/Storbritannien


Filmen handlar om två unga amerikanska backpackers som trots varnande ord som "stay on the road" och "be aware of the moon" ifrån stammisarna på puben The  Slaughtered Lanb ger sig ut på hedarna i Yorkshire. De förstår att dom skulle ha lysnat på varningarna när en varulv börjar förfölja dom. Dunne går en fasansfull död till mötes och Naughton skadas och förs till sjukhus där han får veta att han attackerats av en förrymd galning vilket han insisterar på att det inte stämmer. Naughton får snart besök av sin döde vän Dunne som varnar honom för vad han blivit och råder honom att ta livet av sig innan nästa fullmåne. Han tror sig ha blivit galen och tar inte varningen på allvar vilket han sen ångrar när han vaknar upp naken i en bur på en djurpark.

Betyg: 2 av 10

Nog märker man att det är en skräck komedi alltid, och vist är den rolig ibland men den har inte lyckats vunnit våra hjärtan. Manuset var dåligt och vi har inte mycket till övers för skådespelarna men man bör nog nämna att dom inte använde animeringar till specialeffekterna, förvandlingsscenen till varulv är mycket skickligt gjord även fast det ser komiskt ut.


MATRIX (1999)Originaltittel: The Matrix
Längd: 136 min

USA


Neo är en datahacker som tvivlar på verklighetens sanna natur och när han får ett erbjudande av Morpheus att se världen som den verkligen är tackar han ja även fast han aldrig kommer att kunna återvända. Han upptäcker att den värld som han levt i endas är en datorgenererad skenvärld som kontrolleras av maskiner med artificiell intelligens, utvecklad av människorna själva för många år sedan. För att få elektrisk ström håller maskinerna hela mänskligheten fången (med undantag för en handfull rebeller) i en oavbruten hallucination medans dom suger ur dom livskraften. Morpheus är övertygad om att Neo är den utvalde som ska rädda mänskligheten men Neo själv är inte så säker.

Betyg: 1 av 10

Filmen suger vad mer kan man säga, Lillan tappade helt filmlusten i tre månader. Vi rekommenderar ingen att se den.


 


DE OMUTBARA (1987)Originaltitel: The Untouchables
Längd: 115 min
USA


Det är spritförbud i Chicago och maffia bossen Al Capone kontrollerar transporten av alkohol i staden. Polisen Eliot Ness svär på att ta Capone och handplockar en grupp ärliga män i detta syfte. Det blir inte lätt för Ness och hans män, Capone har köpt halva poliskåren och dom kan inte lita på någon utanför deras cirkel.

Betyg: 9 av 10

Filmen är grymt bra, den har en annorlunda vinkel när det gäller gangster film eftersom man får följa med Eliot och hans försök att överlista Capone och inte tvärt om. Kevin Costner är som gjord för den här rollen,  Robert DeNiro var inte så dålig han heller som Capone. Det är några scener som är lite sega men dom drar inte ner betyget något nämnvärt. 


VILSE (1946)Originaltitel: The Postman Always Rings Twice
Längd: 113 min
USAFilmen handlar om Frank en dagdrivare som skaffar sig jobb på Twin Oaks där han blir förälskad i chefens yngre fru Cora. Hon gifte sig bara för att fly undan fattigdomen och har inge känslor för sin man. Franks och Coras kärlek till varandra driver dom till mord på Coras make. Med hjälp av en advokat rentvås paret. Ändå finner dom inte lyckan.

Betyg: 5 av 10

Varken bra eller dålig, handlingen är kanske inte den bästa men den flyter på bra och man ångrar inte att man sett den.


TITTA VI FLYGER (1980)Originaltitel: Airplane!
Längd: 88 min
USA


Filmen handlar om Ted Striker en gammal stridspilot som försöker vinna tillbaka sin gamla flickvän Elaine som dumpade honom för att kunna gå vidare med sitt liv. Elaine jobbar som flygvärdinna och innan hennes plan lyfter går Ted ombord för att övertala henne till att bli tillsammans med honom igen. När dom är mitt i flygningen insjuknar båda piloterna och strax därefter även en del av passagerarna. Ted och Elaine måste då landa planet men Ted får flach backs ifrån kriget och det blir mer komplicerat än vad dom tänkt sig.

Betyg: 6 av 10

Filmen var till större delen rolig men det blev lätt förmycket och kändes vissa gånger rent utav löjlig.


NATURAL BORN KILLER (1994)Originaltitel: Natural Born Killer
Längd: 118 min¨
USA


Filmen handlar om paret Mickey och Mallory som ger sig ut på en lansomfattande mordturne. Medierna fattar fort intresse för dom och rapporterar ihärdigt till dom ivriga tittarna.

Betyg: 4 av 10

Första halvan av filmen var dålig och andra halvan var inte direkt bra den heller men bra mycket bättre. Det kan bero på att man vant sig vid deras hallucinationer och hopandet med kameran. Man kommer på sig själv med att sitta och håla på Micky och Mallory även fast man egentligen inte ska göra det, slutet var definitivt en av dom bättre.


ONCE UPON A TIME IN AMERICA (1984)Originaltitel: Once Upon A TIme In America
Längd: 220 min
USA

 

Filmen handlar mestadels om David "Noodles" Aaronson men även hans kompanjoner och deras liv på den brottsliga banan. Man får följa med dem genom hela deras liv , från att dom rånar alkisar för att få ihop pengar tills dom blir äldre och brotten större. En film om vänskap och kriminalitet, kärlek och svek.

 

Betyg: 1 av 10


Förutom skådespelarnas insatser var filmen totalt värdelös. Filmen hade kunnat varit bra ifall den inte innehållt så otroligt mycket dötid, vem vill se hur någon ätter en gräddbakelse i 20 minuter, inte vi. Vi orkade inte ens bry oss om det så kallade överraskande slutet. Ska vi vara ärliga hade våran uppmärksamhet försvunnit för länge sen så vi förstod inte ens varför han gjorde det, vi vill inte veta heller. Nästa gång någon säger att vi borde titta på den här filmen för att den är så otroligt bra (hur nu någon kan tycka det) så slår vi till personen i fråga.


RSS 2.0