VEM ÄR RÄDD FÖR VIRGINIA WOOLF? (1966)

Originaltitel: Who`s Afraid of Virginia Woolf?
Längd: 134 min
USA

Det är ett psykologiskt drama där huvudpersonerna är det äldre paret George och Martha vi får följa med i deras verbala och psykologiska kamp. George är universitetslektor och Martha är dotter till universitetets rektor. Dom bjuder in ett nyinflyttat yngre par till en kväll med pykologiska lekar. Det börjar men "förödmjuka värden" och övergår sen till "sätta dit gästerna" där det yngre parets äktenskapliga problem kommer fram och slängs i ansiktet på dom. 

Betyg: 1 av 10

Det här är den hittills sämsta film någon av oss sett. "Den sämsta av allt sämst" citerar lillan här (= Man hänger inte med i handlingen för fem öre även fast man försöker att förstå vad dom egentligen pratar om (det kanske bara är vi som är dumma). Vi störde oss hela tiden på Martha som konstant skrek och var odräglig. Man trodde filmen hade en höjdpunkt, men gud vad fel vi hade, allt vi säger om den saken är att det har med ett paraply att göra. Ni kommer att förstå när ni se den, vi vill inte förstöra för er. När filmen äntligen var slut satt vi som två frågetecken och fattade ingenting.
Den enda aspekten vi kan säga att Edward Albee (författaren till ursprungspjäsen) har lyckats med är det att vi satt och diskuterade filmen i säkert en timme för att få någon form av rätsida på handlingen.

Om ni har sett den skulle vi uppskatta om ni berättar vad ni tycker om denna film, tack på förhand

Era åsikter
Postat av: Anders

Jag tyckte det var en intressant film. Att man aldrig fattade vad som hände gjorde den bara bättre. Man vet aldrig om dom egentligen bråkar med varandra eller om dom bara spelar sitt spel, kanske bara är jag som tycker det är komiskt. Det hade iofs kunnat bli ännu mer intressant om han faktiskt hade skjutit henne... fast då hade det väl blivit en helt annan film.

2009-01-25 @ 01:13:47

Dina tankar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0