DE MISSTÄNKTA (1995)Originaltitel: The Usual Suspects
Längd: 106 min
USA/Tyskland


 

Filmen handlar om fem kriminella män som av en slump träffades under en vittneskonfrontation i New York. De kommer överens om att göra några stötar ihop och samtidigt få lite mer pengar i fickan. Det dröjer inte länge förrän dom blir kontaktade utav Kayser Soze advokat Mr. Kobayashi, Kayser Soozes högra hand. Soze är ett spöke eller en myt. Ingen har någonsin sett han, men alla är rädda för honom. Kobayashi har ett jobb till dom som de fem motvilligt går med på eftersom det visar sig att dom står i skuld till Soze. Det verkar som om jobbet är både vattentätt och rutinmässigt men allt är inte som det verkar. Det slutar med ett utbränt lastfartyg och runt omkring ligger högar av lik. Polisen får tag på en av dom överlevande Verbal Kint genom tillbakablickar berättar Kint sedan från vad som hände efter att han träffade de andra i New York tills polisen tog honom. Och det är ingen dålig berättelse.

Betyg: 10 av 10

Man sitter med spänning ända fram till slutet. Regissören lyckades få oss att se endast de han vill att vi ska se med ett extremt välskrivet manus och slutet överraskade oss båda. Kevin Spacey gör en trovärdig roll som krymplingen Verbal Kint och för en gångs skull har nissarna som delar ut Oscars träffat rätt. Detta är en delikates som står ut bland all annan husmanskost.


Era åsikter
Postat av: Petra

Hur ofta är det inte Kevin S. gör en trovärdig roll han är verkligen en av de få som kan lyckas spela så bra som han gör.

2009-02-07 @ 23:59:46

Dina tankar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0